""
""

Klipa: Nemamo mnogo šanse protiv Partizana, ali ako nas budu potcenili…

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.02.16. | 08:02

"Imamo veliki problem sa Davidovcem koji je povređen, pokušaćemo na sve načine da ga osposobimo za ovaj meč", kaže trener FMP-a za naš sajt

Žreb je tako hteo. FMP caruje Košarkaškom ligom Srbije, ali do eventualnog trofeja Kupa Radivoja Koraća mora da savlada tri člana Jadranske lige. Panteri prvi meč igraju protiv Partizana, 18. februara od 17 časova, a trener kluba iz Železnika Slobodan Klipa u razgovoru za naš sajt kaže da njegov tim ima neverovatno težak posao u nacionalnom kupu. Skoro nemoguću misiju.
"U KLS ligi imamo odličan rezultat, ali nam je pored toga najvažnije da igrači napreduju. Na početku lige smo dobijali tesno utakmice, ali evo sada smo dobili Slogu sa 47 razlike. Ipak, mislim da nije dobro dobijati tako ubedljivo i da to više šteti nego što koristi. Igra se slabija odbrana i izgubi se oštrina. Potrebne su nam teže utakmice i zbog toga nam je kup mnogo važan", kaže Klipa.

Izabrane vesti

Šef stručnog štaba kaže da njegov tim ima problem sa povredom Dejana Davidovca. On je pod znakom pitanja za nastup u Nišu.
"Imamo veliki problem sa Davidovcem koji je povređen, pokušaćemo na sve načine da ga osposobimo za ovaj meč. Bilo bi jako dobro kada bi mogao da nam pomogne bilo kakvom minutažom jer je to izuzetno bitan igrač za naš tim. Jako je perspektivan i možda sledeće sezone, ili one tamo, bude priključen Crvenoj zvezdi, zašto da ne", veruje Klipa u svog pulena.

Osnovni motiv Pantera biće da vide kako stoje u odnosu na jače od sebe. Jer je očigledno da su navikli da budu veliki favorite u svakom meču što im ne odgovara.
"Idemo u Niš da pokažemo talenat, da vidimo gde smo, da uočimo kolika je razlika između KLS-a i ABA lige. Biće nam izuzetno teško protiv Partizana koji igra odlično, brzo, agresivno, koji je dobio pet od poslednjih šest utakmica, a sve to kao pozitivna reakcija na novog trenera. Kada nekog priterate uza zid očekivano je da pokažu reakciju. Biće teško, to je čvrst tim, teško da možemo nešto da uradimo".

Vrebaju šansu iz senke: Nikad ne otpisujte Partizan

Klipa pobedu nad Partizanom izražava kroz promile šansi.
"Za nas bi pobeda bila velika nagrada, ali bilo kakav uspeh sa ovako jakim protivnicima je u domenu naučne fantastike. Imaju veliku rotaciju i zbog toga mislim da nema razloga za umor, igraju jednom nedeljno. Možda budu i odmarali neke igrače za Zvezdu. Ali ako nas potcene, možda možemo da im zapretimo. Partizan ima problem sa centrima, ne igra Đumić. Ali ima Džounsa, Vitkovca i Murića koji su izuzetno fizički spremni igrači tako da ima čvrstine neće manjkati".

Na kraju, trener FMP-a smatra da bi trebalo nešto da se promeni u načinu žrebanja.
"Ovo je zaista neverovatan raspored. Moj predlog je da se svi stave u žreb i da on ne bude dirigovan. Kup je takmičenje u kojem manji klubovi treba da imaju šansu, a ovakvim žrebom im se ona drastično umanjuje. Mi treba da pobedimo tri ABA ligaša da bi došli do titule što je skoro nemoguće. Treba sve izvlačiti zajedno, pa ako u prvom kolu budu igrali Partizan i Zvezda, šta ima veze, bože moj", zaključio je Klipa.

I jedni i drugi će imati dosta motiva pa bi, svi pokazatelji kažu, trebalo da gledamo dobar basket prvog dana turnira.

Neka pobedi bolji.

Raspored mečeva, četvrtfinale:

Četvrtak:

17.00 Mega LeksKonstantin

21.00 Partizan – FMP

Petak:

18.00 MetalacBorac

21.00 Crvena zvezdaSmederevo

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaSlobodan KlipaFK PartizanKup Radivoja KoraćaJadranska ligaFMP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara