""
""

Kakav posao Borusije - stiglo pojačanje iz Borusije vredno 8.000.000 evra (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.12.15. | 18:26

Sudbina - debituje baš protiv bivšeg kluba

Jedna Borusija dobila, druga izgubila. Teško je na prvu loptu proceniti ko je bolje prošao, ali će ostati zapisano da je dva dana pre kraja 2015. godine u Nemačkoj eksplodirala još jedna transfer bomba. Jonas Hofman (23) je prešao iz Dortmunda u Menhengladbah.

Doskorašnji krilni vezista Milionera potpisao je u utorak ugovor sa Ždrepcima do juna 2020. I u kasu kluba sa Vestfalen stadiona „ubacio“ ravno 8.000.000 evra. Toliko iznosi obeštećenje koje će učesnik ovogodišnje Lige šampiona platiti imenjaku iz oblasti Rur. Čist profit za trenutno drugoplasirani tim Bundeslige, jer je Hofman pre četiri i po godine stigao u Dormtund za džabe, pošto mu je isteko ugovor sa Hofenhajmom. Dakle, sa ekonomske strane profitirali su Žuti.

Izabrane vesti

A zeleno-belima sa Borusija parka ostaje da se nadaju da će baš kod njih Jonas Hofman oživeti karijeru i podsetiti na dane kad je kod Jirgena Klopa najavio daleko veće mogućnosti. U jednom trenutku projektovan je za nosioca igre Dortmunda, ali em što nije uspeo da se izbori sa konkurencijom, em su ga povrede omele u tome, pa je pročećni deo minule sezone proveo na pozajmicu u Majncu. Jesenas je tek četiri puta počeo za Dortmund u prvenstvu.

A Menhengladbahu je potreban, jer trener Andre Šubert ima dosta problema sa povređenim igračima. Redom su iz stroja ispadali Andre Han, Patrik Herman, Niko Šulc, Toni Janičke i Alvaro Domingez. Previše za ambicije u prvenstvu (trenutno četvrti na tabeli) koje sežu do ponovnog plasmana u Ligu šampiona.
Dolazak Jonasa Hofmana će nam pomoći da nadomestimo gubitak ključnih igrača na krilnim pozicijama. Ovaj transfer vidimo kao dugotrajno unapređenje kvaliteta našeg tima. Igrama u Majncu i Dortmundu Jonas Hofman je pokazao da je izuzetno talentovan bundesligaški fudbaler“, rekao je Maks Eberl, sportski direktor Borusije iz Menhengladbaha.

A kako sudbina to zna da udesi: Jonas Hofman će u dresu novog kluba debitovati protiv bivšeg, jer će na Borusija parku Menhengladbah dočekati Dortmund 21. januara u 18.30 časova, u prvom kolu prolećne sezone.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016NemackaJonas HofmanBorusija MenhengladbahBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara