"Stefan Jović postao je jedan od najvažnijih igrača Zvezde"
"Stefan Jović postao je jedan od najvažnijih igrača Zvezde"

Jovićev ostanak u Zvezdi? Ima ugovor na još godinu dana...

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.05.16. | 17:24

"Njegov prioritet sada je da sa Zvezdom odbrani titulu u Superligi, a onda idu i kvalifikacije za Olimpijske igre", kaže menadžer srpskog reprezentativca Aleksandar Rašković

Stefan Jović postao je jedan od najvažnijih igrača Zvezde

Klupska sezona još nije završena, ali uprava Crvene zvezde polako postavlja određene ciljeve po pitanju izgleda sastava za narednu sezonu. Dok se imena potencijalnih pojačanja koja bi mogla da stignu na Mali Kalemegdan tokom leta već naziru, prvi i osnovni zadatak vodećih ljudi crveno-belih jeste da se zadrži - Stefan Jović. 

Izabrane vesti

Zvezda pred novom transformacijom - idejna rešenja postoje, ali kako zadržati Radonjića i Jovića?

Reprezentativni plejmejker ima ugovornu obavezu do juna 2017. godine, ali ove sezone izrastao je u pravog vođu Crvene zvezde. Upravo su iz ruku momka koji je u Zvezdu stigao posle velikog uspeha sa Orlovima na Mundobasketu 2014. i polazile sve napadačke akcije, dok je glavnu reč vodio i u ispunjavanju odbrambenih strategija.

Osim što je ostvario enormni napredak na obe polovine terena, Jović je ove sezone postao i zvanično najbolji asistent Evrolige u kategoriji najviše podeljenih završnih dodavanja na jednoj utakmici (19 protiv Bajerna u Minhenu prim. aut). I ne samo to - jedan je od najzaslužnijih igrača za Zvezdin plasman u četvrtfinale Evrolige, ali i nedavnu odbranu pehara Jadranske lige, zbog čega je na sebe privukao pažnju velikih evropskih klubova. 

Kroz košarkašku javnost provlačile su se informacije o interesovanju nekoliko španskih timova, pre svih Unikahe iz Malage, ali i Makabija iz Tel Aviva - čiji vlasnici ovog leta planiraju da ulože značajna novčana sredstva kako bi klub vratili na sam vrh Evrope. 

Aleksandar Rašković - agent Stefana Jovića

Zvezdina strategija je poznata, a nešto više o temi koja je pokrenula diskusiju među navijačima otkrio je Jovićev menadžer - Aleksandar Rašković iz agencije Wasserman
"Ništa se ne radi po tom pitanju u ovom trenutku, rano je. Poznato je da Stefan ima ugovor sa Zvezdom na još godinu dana. Njegov prioritet sada je da sa Zvezdom odbrani titulu u Superligi, a onda idu i kvalifikacije za Olimpijske igre. Ne treba zaboraviti i da je nedavno postao tata", poručio je kratko Rašković u razgovoru za MOZZART Sport. 

S obzirom na kvalitet partija iz ove sezone Jović bi naredne godine imao najviša ovlašćenja u krojenju Zvezdine igre. Pitanje je sada da li će klub moći da odoli eventualnim jakim finansijskim ponudama koje bi na Mali Kalemegdan mogle da stignu za 25-godišnjeg plejmejkera iz Niša. 

(FOTO: MN Press, Star Sport)


tagovi

Stefan JovićSrbijaJadranska ligaFK Crvena zvezdaAleksandar Rašković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara