Bakari Kone
Bakari Kone

Jedni ga hvale, drugi kude

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.12.18. | 10:09

Bakari Kone kao predsednik Mimozasa uveo klub u Ligu šampiona, ali u prvenstvu zaostaje za liderom devet bodova

Mišljenja su uvek podeljena. O svemu. Ko je onda Bakari Kone, da bude izuzet od suda javnosti? Jedni ga hvale, drugi kude. To je valjda i logično kada je rešio da se lati odgovornog posla u najvećem klubu Obale Slonovače.

Ni sasvim pristojna karijera na Starom kontinentu neće mu pomoći da ostane veliki u očima zemljaka, ako ASEK Mimozas ne bude u vrhu. Nekadašnji ofanzivac Nice i Marselja latio se predsedničke funkcije žuto-crnih pred početak ove sezone, pošto je u protekle dve kampanje radio kao savetnik uprave kluba, odnosno sportski direktor. Bile su to dve berićetne godine za Mimozas, ovenčane sa dve titule prvaka, dok je situacija u ovoj sezoni pomalo dramatična. ASEK je devet bodova daleko od lidera SOA na polovini šampionata, ali je pritom uspeo da se domogne grupne faze Afričke Lige šampiona. I sam pogled na kalendar svedoči da su upravo kvalifikacije za najkvalitetnije kontinentalno takmičenje umnogome uticale na slabija izdanja u prvenstvu.

Izabrane vesti

Mimozas je trenutno u seriji od tri ligaške pobede, a tokom jučerašnjeg dana Bakari Kone je predstavio veliko pojačanje. Žuto-crni dres obukao je doskorašnji napadač Buakea Salif Bagate, trenutno drugi strelac prvenstva sa sedam pogodaka. Eto nagoveštaja nastavka pobedničke serije, tim pre što ASEK danas u okviru 13. kola šampionata gostuje Basamu, od koga nije izgubio na devet poslednjih odmeravanja snaga.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 16:30 8505 OS Usc Bassam - ASEC Mimosas ki 2 1,75
Ukupna kvota1,75

OBALA SLONOVAČE 1 - 13. KOLO

Petak
16.30: (4,70) USC Basam (3,35) ASEK Mimozas (1,75)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Bakari KoneASEK MimozaObala Slonovače 1sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara