""
""

Halo taksi, je l` može šampionski pehar na Marakanu?

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.05.14. | 21:12

Novinari MOZZART Sporta prisustvovali su pomalo komičnoj situaciji pred možda I odlučujuće kolo u Superligi

Teorija je nada Partizana, ali realnost kaže da bi sve osim povratka šampionske titule u Ljutice Bogdana bilo ravno čudu. Ali, to ne znači da se čudesne stvari ne dešavaju, a u središtu jedne takve danas su se sasvim slučajno pronašli i članovi redakcije MOZZART Sporta, koji su bili svedoci "ludog provoda" šampionskog pehara u Srbiji.

On je danas imao prilično uzbudljiv dan, pošto se taksijem "vozio" do Topčiderskog brda i posle jednog "tvita" morao je nazad kući.

Izabrane vesti

Naime, tokom ispijanja jutarnje kafice na Marakani novinare MOZZART Sporta iznenadio je sledeći prizor: taksi se parkira ispred ulaza u službene prostorije, a iz vozila izlazi dobro poznati putnik – trofej za osvajača Superlige. Taj pehar je u rukama, ispod miške, nosio jedan stariji gospodin. Možda i taksista.

Pehar bi inače, po svoj logici, ove sezone trebalo da se vrati u prostorije Crvene zvezde posto je milimetarski malo verovatno da ona ispusti priliku da u naredna dva meča, pa čak i u onom jednom sa OFK Beogradom, u 29. kolu (nedelja, 17:00) osvoji tri boda koja bi joj garantovala povratak titule posle šest posnih godina.

Ni u zapadnim i mnogo bolje organizovanim ligama nije neuobičajeno da se, kada tog i tog dana samo jedan tim može da prigrli odličje, pehar odnese na lokaciju potencijalnog slavlja. Ako treba – potom i iznese na teren. Ako za time nema potrebe – da se vrati u ruke čelnika Zajednice Superlige dok se trka ne odluči.

U tajnosti, na crveno-belu stranu Topčiderskog brda stigao je dakle trofej, čak su u Zvezdi retki znali za taj događaj, ali je ubrzo pehar "dobio noge". Odnosno, prevoz u nepoznatom smeru.

Samo nešto ranije novinar MOZZART Sporta je prijateljima na društvenim mrežama obznanio informaciju. Ubrzo mu je zazvonio telefon. Poziv od jednog od čelnika srpskog prvenstva, koji se nezadovoljno interesovao za celu situaciju. Novinar MOZZART Sporta je poslom otišao u drugom smeru, a nedugo potom pročulo se da je pehar napustio Zvezdin stadion.

Eto... Kažu da je Zvezdi taksista doveo trenera. Danas je možda doneo i trofej (nismo sigurni da li je to čuveni Miško, ali mislimo da nije). Crveno-beli navijači sigurno ne bi imali problem ni da im na jesen taksijem na stadion stigne mušema Lige šampiona.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaProslava titulepeharMarakanaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara