""
""

GRUPA C: Srpski šou u Lisabonu! Mitar i Luka na Markeca, Matića i Fejsu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 17.09.13. | 13:19

Stadion na kojem će biti odigrano i ovogodišnje finale će videti okršaj novih srpskih fudbalskih asova. Hrabri Olimpijakos sa tri špica na Drim tim iz Pariza

Srbija nema svoj klub u Ligi šampiona, ali će imati svoje perjanice! I to kakve. One od kojih očekujemo da varte sjaj našoj reprezentaciji i da pokažu Evropi da i Srbi umeju da igraju pravi fudbal. Idealna prilika da uživamo u njihovim majstorijama će biti večeras na lisabonskom La Lužu. Stadionu koji će u maju biti i domaćin finala Lige šampiona.

Izabrane vesti

BENFIKA - ANDERLEHT

U okršaju najvećih nada srpskog fudbala, Benfika dočekuje Anderleht, a na terenu bio mogla da se nađe bar polovina srspke reprezentacije. Doskorašnji saigrači iz Partizana, mlada i A selekcije će večeras udariti jedan na drugoga.

Lazar Marković i Nemanja Matić su zapalili Portugal, Belgija je u transu posle igara i golova Aleksandra Mitrovića. Dovoljno da Srbija večeras sa posebnom pažnjom prati okršaj Benfike i Anderlehta. Grupa nije teška, ali je izjednačena i oba tima polažu nade da će proći dalje i obezbediti eliminacionu fazu elitnog takmičenja.

 

Benfika ne može da računa na povređene Salvija i Miralema Sulejmanija, ali će se u prvoj postavi naći tri Srbina. Nemanja Matić i Ljubomir Fejsa će biti srce veznog reda, dok će Lazar Marković dejstvovati iza najisturenijeg Oskara Kardosa. I pored svih srpski aduta, Benfika najviše strepi od još jednog Srbina. Portugalski mediji su sa strahopoštovanjem preneli izjavu njihovog zemljaka Žozea Murinja da bi Aleksandar Mitrović mogao da postane jedan od najboljih napadača Evrope, a prošlog vikenda su se i uverili u to.
„Anderleht je odličan tim, koji ima sjajne igrače, pre svih Matijasa Suareza i Aleksandra Mitrovića. Imamo obavezu da pobedimo i da u grupi osvojim 10 bodova za koje verujem da će biti dovoljni za prolazak u osminu finala“, rekao je trener Benfike, Žorž Žesus.

Mitrović je postao prva zvezda belgijskog fudbala. O njemu se priča i piše, u tandemu sa Suarezom je dobio nadimak „Mitruarez“, a pohvale ne štede ni saigrači.
„Odmah smo videli da je klasa od napadača. U samo dva meča je oduševio navijače. Fenomenalno čuva loptu i sada ima šansu da igra fudbal na najvišem nivou u Ligi šampiona. Kada imate napadače kao što su on i Suarez, onda sve izgleda lakše“, rekao je Amerikanac srpskog porekla Saša Klještan koji će u tandemu sa Lukom Milivojevićem voditi rat protv Fejse i Matića na sredini terena.

Očekivani sastavi
BENFIKA (4-2-3-1):
Artur – Maksi Pereira, Garaj, Luizao, Sikuera – Fejsa, Matić – Perez, Marković, Lima – Kardoso

ANDERLEHT (4-4-2): Proto – N'Sakala, Mbemba, Kujate, Žile – Klještan, Milivojević, Bruno, Ačiampong – Suarez, Mitrović

OLIMPIJAKOS – PSŽ

Olimpijakos svake sezone u Evroopu ulazi sa jednom namerom: Proći grupu. U poslednjih pet godina mu  je to dva puta pošlo za rukom, ali sada ima jako tešku grupu u kojoj su svi rivali bolji od njega. Takmičenje započinju duelom protiv jednog od favorita za osvajanje Lige šampiona, skupocenog sastava PSŽ. Postavlja se pitanje: Kako će Olimpijakos zaustaviti napadačku silu KavaniIbrahimović?

Olimpijakos se lepo pojačao ovog leta, ali to su više pojačanja za grčke uslove nego za Evropu. Najveći adute će im biti iskusni Argentinac Havijer Saviola. Trener Mičel veruje da njegova ekipa može do pobede i najavljuje igru sa tri špivca gde će Savioli pridodati snažnog Mitroglua i kostarikansku munju Džoela Kembela.
„Moji igrači imaju neophodno iskustvo za ovakve mečeve. Moramo da kanališemo emocije i odigramo za slavu. Motivisani smo, ambiciozni i jedva čekamo da meč počne. Poštujemo PSŽ i divimo im se, ali večeras idemo na pobedu. Iskustvo me je naučilo da onaj koji ide na remi, na kraju izgubi. Zato ćemo napasti“, optimista je Mičel.

Međutim, rezultat će mnogo više zavisiti od Parižana nego od Grka. Ako Ibrahimović i Kavani budu u elementu, onda se crveno-belima crno piše. Trener Blan ne može da računa na povređene Aleksa i Pastorea, ali ima dovoljno dobre zamene za njih. Zamene koje koštaju i po 30 ili 40 miliona kao što su brazilski vunderkindovi Markinjos i Lukas Moura.
Sećam se gostovanja Olimpijakosu kada sam ih eliminisao sa Bordoom. Njihovi navijači stvaraju veliku buku i sjajnu atomsferu. Ali, naša filozofija se neće menjati. Trudićemo se da kroz posed lopte dođemo u šanse iz kojih ćemo postči golove. Posebnu pažnju ćemo obratiti na Mitroglua, koji je sjajan fudbaler i kojeg pratim već godinama“, poručio je strateg Svetaca Loran Blan.

Očekivani sastavi
OLIMPIJAKOS (4-3-3):
Roberto – Manijatis, Manolas, Međani, Holebas – Mačado, Samaris, Fuster – Saviola, Kembel, Mitroglu

PSŽ (4-3-1-2): Sirigu – Van der Vil, Markinjos, Tijago Silva, Maksvel – Verati, Matuidi, Tijago Mota – Lukas Moura – Kavani, Ibrahimović

(FOTO: Guliver/Getty images)


tagovi

Aleksandar MitrovićAnderlehtBelgijaBenfikaEvropaFrancuskaLazar MarkovićLiga šampionaLjubomir FejsaLoran BlanLuka MilivojevićNemanja MatićOlimpijakosPari Sen ŽermenPortugalŽorže Žezus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara