""
""

Fudbaleri Kardifa traže da se gazdi zabrani ulazak u svlačionicu

Vreme čitanja: 1min | sub. 05.10.13. | 12:28

Malezijski biznismen Vinsent Tan neće da igračima isplati bonuse na kraju sezone što se njima nikako nije dopalo

Uprkos solidnom startu u Premijer ligi, atmosfera u novom engleskom prvoligašu Karidfu nije nimalo sjajna. Razlog za tako nešto je otvoreni sukob fudbalera Kardifa i gazde kluba Vinsenta Tana. Naime, igrači su tražili od trenera, ali i ostalih klupskih čelnika da se Tanu zabrani ulazak u svlačionicu na dan odigravanja utakmica jer ih je navodno prevario za obećane bonuse koji se isplaćuju na kraju godine.

Izabrane vesti

Tan ne želi da isplati bonuse svojim fudbalerima, iako su za prošlu sezonu kada su ušli iz Čempionšipa u premijerligaški rang takmičenja bili nagrađeni dodatnim premijama. Stalna paksa u premijerligaškim klubovima je da klub odvoji određenu sumu novca, najčešće izraženu sa sedam cifara, koja bi na kraju sezone u zavisnosti od rezultata bila podeljena prvotimcima. Međutim, Tan je odbio tako nešto jer ta stavka ne stoji u ugovorima igrača.

Prvotimci su ljuti zbog toga, a navodno im najviše smeta jer će mladi grači sa najmanjim zaradama u klubu ostati bez znatne sume novca na koju su unapred računali. Zato su preko menadžera Mekija poručili gazdi da nije dobrodošao u svlačionicu.

Malezijski biznismen Vinsent Tan je vlasnik većinskog paketa deonica u Kardifu, a nedavno se pominjao i kao potencijalni kupac bosanskog kluba FK Sarajevo. 

(FOTO: Action images)

 


tagovi

EngleskaEvropaKardif SitiPremijer ligaVinsent Tan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara