"Dobrivoje Tanasijević"
"Dobrivoje Tanasijević"

Den Tana: Bio sam iskren s Delijama, ali ne znam ko je njih plaćao...

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.10.13. | 09:11

"Zato je Zvezda danas tu gde jeste", komentariše bivši predsednik crveno-belih

Dobrivoje TanasijevićMandat Dobrivoja Tanasijevića u Ljutice Bogdana završio se pre nego što je "holivudski konobar", kako su ga sa podmsehom na licu oslovljavali protivnici, uspeo ideje da sprovede u delo. Već čuveni sukob s navijačima oko majica sa podrškom za Uroša Mišića bio je signal da najvatrenije pristalice Crvene zvezde krenu u borbu protiv tadašnjeg predsednika.

U Zvezdi se u takvim situacijama unapred zna ko je pobednik, ali da li je to baš dobro za klub? Godine po odlasku Den Tane sa Topčiderskog brda nisu donele nikakav boljitak crveno-belima.
"Ja sam s Delijama bio iskren. Drugačije sam video Crvenu zvezdu od njih, zato sam i napustio klub. Iskreno, meni je njih žao, jer znam da vole Zvezdu. Da je moja uprava imala 30.000 ljudi na stadionu, niko nam ništa ne bi mogao. Mi smo pobeđivali, a navijači su vređali Upravu i mene. Ko ih je samo plaćao i zašto su to radili? Zato je Zvezda danas tu gde jeste", kaže Den Tana u intervjuu za Kurir  i priseća se vremena iz Ljutice Bogdana.
"Vlada Jugović, Marko Mišković, Dragoljub Lekić, Dragan Simić, Duško Sekulić, ja i još neki smo dali sopstveni novac za Crvenu zvezdu. To je bila fantastična Uprava. Hteli smo da spasemo klub, ali nismo imali podršku Uprave. Niko nije hteo da stane uz nas, da nam pomogne. Garantujem da bismo redovno igrali u Ligi šampiona i borili se za titulu u tom takmičenju", prilično samouveren je Tanasijević.

Izabrane vesti

U aktuelnom trenutku u klubu nema mnogo toga lepog da kaže.
"Džajiću je sad tri puta teže nego meni pre pet godna. Ja sam nasledio dug od 19.000.000, a njega je sačekala muka od pedeset miliona. Kao prijatelj prijatelju, rekao sam Džaji da se ne vraća u Zvezdu… Privatizacija je jedini način da srpski klubovi opstanu. To govorim već 20 godina. Treba kopirati Engleze, oni su za dve decenije pretekli Nemce, Italijane i Špance. To je jedini recept".

Kada govori o srpskom fudbalu, Den Tana ne misli da je problem samo u Crvenoj zvezdi. FSS ne stoji ništa bolje.
"Svi kažu da nam je reprezentacija dotakla dno. Nije. Polako, ali sigurno idemo putem Mađara i nestaćemo s mape jakih reprezentacija. Hej, mi podmlađujemo ekipu, a hoćemo na Mundijal. To nigde nema. Valjda su ti potrebni najbolji da bi otišao u Brazil i tamo zaradio novac. Mlade igrače možeš i tamo da kališ. U FSS-u se radi amaterski, daleko su oni od profesionalaca za koje se izdaju", bez dlake na jeziku govori Den Tana u intervjuu za Kurir.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaDen TanaSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara