"Džo Hart"
"Džo Hart"

Englez čuva Junajted posle 27 godina?

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.04.17. | 14:15

Klub sa Old Traforda mogao bi u reprezentativcu Gordog albiona da potraži rešenje za odlazak Davida de Hee u Real Madrid

Džo Hart

Golman Torina Džo Hart biće glavni kandidat Mančester Junajteda za golmansku poziciju ukoliko klub sa Old Traforda ne bude u mogućnosti da spreči transfer Davida de Hee u Real iz Madrida o kojem se najozbiljnije piše već nekoliko dana. 

Izabrane vesti

Iskusni 30-godišnji reprezentativac Engleske, kojem sledećeg meseca ističe pozajmica u Torinu, daje signale da je raspoložen da obuče jedinicu Crvenih đavola bez obzira što je ugovorom vezan za gradskog rivala, piše britanski Independent.

A i red bi bio. Prošlo je 27 godina otakako je neki Englez stajao standardno pred golom Mančester Junajteda, i to je bio Les Sili, koji je u sezoni 1990/91. branio na 31 utakmici.

Posle njega došao je dugovečni Peter Šmajhel, a od tada pa sve do danas tek poneki engleski epizodista, poput Bena Fostera ili Nika Kalkina, koji su dobijali priliku, nisu se proslavili. Branili su za Junajted proteklih decenija i Fabijan Bartez, Roj Kerol, Pol Račubka, Tim Hauard, Edvin Van der Sar... samo Engleza nije bilo ni za lek kod Ser Aleksa Fergusona. I možda je vreme da se to promeni, baš ovog leta. 

Jer, i sam Ser Aleks, koji je ispustio šansu da dovede Harta kada mu ga je Šruzberi davao na tacni za samo 120.000 evra i danas žali zbog tog poteza, svestan da je propustio, kako često voli da kaže, “najboljeg engleskog golmana u poslednjih 20 godina”.

Džo Hart ne krije da bi voleo da ostane na severozapadu Engleske, gde je proveo gotovo čitav svoj život još od 2006. kada je stigao u redove Građana iz Šruzberija. Nedavno se vratio u Mančester iz Italije kako bi proslavio 30. rođendan, a društvo su mu pravili Kasper Šmajhel, Džejmi Vardi i Kevin de Brujine i to samo govori koliko je Hart vezan za Mančester, što je važan faktor u realizaciji transfera.

Hart je imao solidnu sezonu u Torinu

Uprkos činjenici da je u prošlosti bilo svega nekoliko transfera na relaciji Itihad - Old Traford, poput Karlosa Teveza ili Ovena Hargrisa (obojica su prešli kao slobodni igrači), u slučaju Džoa Harta ne bi trebalo da bude nikakve dileme - Englez bi dobio lepu priliku da pokaže “sveznajućem” Pepu Gvardioli da se ogrešio o njega prošlog leta.

Transfer u Everton, o kojem se takođe ozbiljno piše na Ostrvu, takođe bi bio dobar po Harta koji bi nastavio da živi u Češajru sa suprugom Kimberli i dvogodišnjim sinom, ali bi ga svako dobronameran savetovao da pređe u Junajted, koji bi mu omogućio još bolju poziciju da se osveti Pepu. Uprkos činjenici da je osvojio dve titule sa Sitijem, Džo Hart je i dalje ljut na Gvardiolu, a Katalonac je time sam sebe prevario jer je doveo zamene koje mu nisu omogućile nijedan trofej ove godine.

Cena koju je Torino ugovorio za Džoa Harta bila je oko 18.000.000 evra, nedeljna plata oko 135.000 evra, ali Bikovi nisu imali para da ga otkupe ovog leta. Prema informacijama iz Engleske, želja sjajnog čuvara mreže da brani za Mančester Junajted nije sporna, već je samo dilema da li bi bilo mesta za njega, jer sigurno nema nameru da sedi na klupi.

Njegov letnji transfer na Old Traford zavisiće dosta i od Žozea Murinja, čiji je menadžer Žorž Mendeš ujedno i agent Davida de Hee. Zato, Hart ne mora da brine, ako mu propadne kombinacija sa Crvenim đavolima, uvek mu ostaje Everton, koji se nije usrećio ni sa Žoelom Roblesom ni sa Martenom Stekelenburgom.

Mada, Junajted je Junajted...

(FOTO: Action Images)


tagovi

David De HeaDžo HartEngleskaMančester SitiPremijer ligatransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara