"Deko"
"Deko"

Čudesan oproštaj velikog majstora: Dekova poslednja magija u kopačkama za kraj blistave karijere (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.07.14. | 10:11

Nekadašnji portugalski reprezentativac u 90. minutu oproštajnog meča napravio fenomenalnu majstoriju

Deko

Evropski i svetski fudbal od sinoć su "tanji" za još jednog fudbalskog velemajstora – Deka!

Izabrane vesti

Rođeni Brazilac, koji je zabeležio 75 nastupa za reperezentaciju Portugala, sinoć se na fenomenalan način oprostio od  igračke karijere, koju je okončao još 26. avgusta prošle godine zbog teže povrede zadnje lože.

Sinoćnom nezaboravnom spektaklu na stadionu Dragao, u kojem su snage odmerili Porto i Barselona, prisustvovali su gotovo svi veliki majstori sa kojima je Deko igrao u ova dva tima.

Upravo su ova dva kluba i lansirala velikog fudbalskog majstora u orbitu. Deko je 2004. godine nakon osvajanja Lige šampiona i proglašavanja za najboljeg igrača Evrope po izboru UEFA prešao upravo Barselonu za 15.000.000 evra, plus prava na Rikarda Kvarežmu. Potpisao je četvorogodišnji ugovor sa katalonskim velikanom, a onda osvojio dve šampionske titule, dva Superkupa Španije i Ligu šampiona 2006. godine u sjajnoj generaciji sa Samuelom Etoom, Henrikom Larsonom, Markom van Bomelom, Ronaldinjom...

E upravo je ovaj poslednji nedostajao sinoć da u potpuni sprektakl na Dragau, jer mu Atletiko Mineiro zbog klupskih obaveza nije dozvolio da dođe, a pozivu se zbog privatnih odbaveza nisu odazvali ni Edmilson, ni bivši trener u Barsi Frank Rajkard.

Ipak, na teren su istrčali asovi kao što su Viktor Baija, Rikardo Karvaljo, Žorž Kosta, Žulijano Beleti, Silvinjo, Mark van Bomel, Samuel Eto, Ludovik Žili, Edgard Davids i Lionel Mesi, koji su se svojski potrudili da upriliče veliki oproštaj svog nekadašnjeg saigrača.

Na kraju, meč između Porta i Barse završen je rezultatom 4:4, ali to ne bi bilo toliko važno da Deko u 90. minutu meča nije napravio fenomenalnu majstoriju. On je u poslednim trenucima meča na čudesan način iskoristio asistenciju Paula Fereire i sa 11 metara fenomenalnim lobom matirao nemoćnog Viktora Baiju!

Čudesan oproštaj – čudesnog majstora!

(FOTO: Action images)


tagovi

Samuel EtoŠpanijaPortugalPortomeđunarodni fudbalLionel MesiEvropaDeko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara