"Stefan Mihajlović"
"Stefan Mihajlović"

Crvena zvezda – Ejupspor 2:0: Zvezda dobila Turke i centarfora! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.01.13. | 15:55

Crveno-beli savladali turskog trećeligaša Ejupspor sa 2:0 golovima 18-godišnjeg rezerviste Stefana Mihajlovića koji je u prvom meču u Zvezdinom dresu pokazao veliki potencijal. Klinci Karaklajić, Čikič, Spajić, Ožegović i kompanija mnogo bolje odigrali od iskusnijih kolega... Sjajno branio i Kirovski

Stefan MihajlovićCrvena zvezda je pobedila u prvom meču odigranom u 2013. godini. Crveno-beli su u prvom prijateljskom testu na pripremama u Antaliji savladali turskog trećeligaša Ejupsor sa 2:0. Meč je obeležio dvostruki strelac, 18-godišnji napadač Stefan Mihajlović, koji je u svom prvom nastupu za Zvezdu nagovestio potencijal i da bi mogao da bude dugotrajno rešenje za muke u špicu napada. Sin nekadašnjeg golgetera Bajerna, Radmila Mihajlovića je oduševio u današnjem meču i najveći je Zvezdin dobitak dosadašnjeg dela priprema. 

Pobedu Zvezdi je donela igra praktično druge postave predvođene pomenutim Mihajlovićem, zatim Ožegovićem, Spajićem, Savićevićem, Kirovskim, koja je sa mnogo više želje i žara odigrala, nego njihove starije kolege u prvom poluvremenu. (0:0) Pored Mihajlovića, vredi istaći i sjajnog Kirovskog koji je danas branio fenomenalno i u nekoliko navrata spašavao crveno-bele. 

Izabrane vesti

U prvom poluvremenu, Zvezda nije oduševila igrom. Najbolju šansu je propustio Jovanović u 45. minutu kada je Milijaš izveo korner, a Zvezdin štoper udarcem glavom pogodio stativu. Pre toga Zvezda je imala dve solidne prilike preko Mudrinskog i Lazovića, a Kirovski je u dva navrata dobro intervenisao ispred igrača Ejupspora i skinuo im zicere. 

U prvih 45 minuta Zvezda je igrala u nekoj vrsti formacije 4-4-1-1 s oporavljenim Kaduom kao polušpicem i usamljenim Mudrinskim u napadu. Na golu je bio Kirovski. Štoperske pozicije su zauzeli najiskusniji: kapiten Mikić i Jovanović. Na desnom beku je igrao mladi Karaklajić, a na levom povratnik Reljić. Par zadnjih veznih su činili Milijaš i Mijailović. Desno je dejstvovao Darko Lazović, a levo Čikić. 

Prijatno su iznenadili omladinci Čikić i Karaklajić i izgleda da Zvezda ima budućnost u svojim redovima. Čikić je dva puta šutirao sasvim solidno, a trener Janković mu konstantno delio savete dovikujući sa klupe
"Moraš više da veruješ kad ideš na loptu, u odbrani da više ulaziš u teren", Janković je savetovao Čikića

Karaklajić je odigrao prilično dobro na desnom beku i Turci su tu teško pronalazili prostor za prodore. Mijailović u defanzivi igrao dobro, ali u napadu i nije bio preterano koristan, Milijaš je imao nekoliko solidnih poteza, a Lazović bio najagilniji. U drugom poluvremenu, Janković je na teren izveo potpuno drugi tim, koji je uneo želju i agresivnost u igri i konstantnim presingom na Turke doneo pobedu. 

Drugih 45 minuta Zvezda je igrala u sastavu: Kirovski - Vešović, Spajić, Krneta, Mladenović - Dimitrijević, Milivojević, Savićević, Milunović - Ožegović i Mihajlović

Ekipa iz drugog poluvremenaI već u 53. minutu, nova postava donosi i vođstvo. Posle akcije Milunovića i Ožegovića, mladi Stefan Mihajlović postiže prvenac u Zvezdinom dresu! Par minuta kasnije, prvi put se terener Janković ozbiljno iznervirao. Milunović je prošao po levoj strani, Mihajlović je bio sam pred golom, ali je Milunović petljao i nije mu dodao loptu. 
"Luka, daj loptu iz prve! Letiš napolje ako to još jednom ponoviš", vikao je Janković

Već u 59. minutu, Vešović je prošao po desnom krilu i centrirao, a Mihajlović sa prve stative bio precizan i zaokružio debi iz snova! U 72. minutu, viđen je najlepši detalj na meču. Mihajlović je odigrao grudima iz prve do Milunovića, ovaj proigrao Ožegovića, koji sjajnom varkom prolazi rivala, lobuje golmana, ali je stativa zaustavila šut. Prava šteta... 

Nije bilo golova do kraja i ostalo je konačnih 2:0. Zvezda je dobila meč, ali je dobila mladog Mihajlovića, a sve pohvale zaslužuju i Kirovski koji je u drugom poluvremenu spasio dva čista gola, zatim Spajić koji je poneo kapitensku traku, Ožegović, Vukan Savićević...  Videlo se i da je povreda Kadua prošlost, pa se i Brazilac može nazvati "pojačanjem". 

Crvena zverzda - Ejupspor 2:0 (0:0)
/Mihajlović 53, 59/

CRVENA ZVEZDA (prvo poluvreme): Kirovski - Karaklajić, Mikić, Jovanović, Reljić - Mijailović, Milijaš, Lazović, Čikić – Kadu - Mudrinski.
CRVENA ZVEZDA (drugo poluvreme): Kirovski - Vešović, Spajić, Krneta, Mladenović - Dimitrijević, Milivojević, Savićević, Milunović – Ožegović, Mihajlović


tagovi

Aleksandar JankovicAntalija 2013FK Crvena zvezdajevtic i kaduSrbijaSuper lig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara