"Majka Ričards"
"Majka Ričards"

Čovek kojem je Mančester Siti slomio duh zablistao u Fjorentini

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.09.14. | 20:17

Hteo ga je Juventus, potom i Inter, ali samo je Viola uspela da ga ubedi da je čovek za velika dela. ..

Majka Ričards

Za prvi tim Mančester Sitija debitovao je sa nepunih 17 godina, kao golobradi tinejdžer ogromnog potencijala i još većih snova do dotakne zvezde. Jedan je od poslednjih velikih izdanaka akademije Građana, gde je započeo svoj fudbalski put 2001. godine. Kao takav bio je etiketiran kao buduća zvezda evropskog fudbala, ali su ga brojne povrede sprečile da pokaže sav svoj raskošni talenat. Godine su prolazile, povrede su se ređale u nizu, pa je karijera Majke Ričardsa doživela ozbiljan pad.

Izabrane vesti

Od trenutka kada je Roberto Manćini seo na klupu Građana, gotovo je potpuno nestao sa scene i tek s vremena na vreme dobijao je šansu da zaigra. Pravi epizodista. Ništa se bitnije nije promenilo ni dolaskom Manuela Pelegrinija, jer kada god je dobijao šansu dešavalo se da "izgori" u preteranoj želji, pa čak i doživi neku novu povredu. Zbog toga je Ričards bio primoran da utehu pronađe u Fjorentini. Hteo ga je Juventus, potom i Inter, ali samo je Viola uspela da ga ubedi da je čovek za velika dela. 

A, na svom prvom nastupu u dobro poznatom, ljubičastom dresu, odigrao je odlično u pobedi nad Genganom, upisao čak i asistenciju i tako počeo da opravdava poverenje koje u njega ima Vićenco Montela. Ipak, u intervjuu za Gardijan, Ričards se na poslednjih nekoliko godina u Sitiju osvrnuo sa ogromnim žaljenjem i tugom, rekavši da mu je klub uništio samopouzdanje i volju za igrom.

Detalj koji ga je posebno "zaboleo" dogodio se na utakmici FA kupa u januaru, kada je Siti igrao protiv Votforda. Latiksi su na poluvremenu vodili sa 2:0, posle čega je na pauzi zamenjen, a Građani su na kraju dobili meč rezultatom 4:2.
"Nisam uvek igrao dobro za Siti, ali nikada do tada nisam bio 'žrtveni jarac', posebno ne u momentu kada sam mislio da sam igrao dobro. Bila je to jako čudna situacija, neprirodna, nikada se nisam susreo sa nečim sličnim i tada mi se činilo da, ma koliko se trudio, nikada neću biti dovoljno dobar za trenera. To je za mene bila prelomna tačka u karijeri", rekao je Ričards, a zatim nastavio:
"Menadžer je pokušao da mi objasni celu situaciju. Rekao je da nije hteo da rizikuje da se premorim, iako nisam igrao u Premijer ligi. Nisam igrao ni u Ligi šampiona, pa sam mislio - dobro, bar si mogao da mi dozvoliš da igram 90 minuta kod kuće, u meču sa Votfordom. Posle toga, moje samopouzdanje je bilo slomljeno", zaključio je on.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropaFjorentinaItalijaMajka RičardsMančester SitiPremijer ligaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara