""
""

Čile poklon penalom u 100. minutu do trijumfa! Het-trik bradatog Mesija za potop Paname (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.06.16. | 09:32

Sa razlogom će Bolivijci biti besni na američkog sudiju Marufa...

Ne može bez frke i drame kada južnoamerički fudbaleri izađu na teren. Reprezentacija Čilea uz mnogo sreće i pomoći sudija pobedila je Boliviju sa 2:1 na stadionu Foksboro u Bostonu u drugom kolu D grupe Kipa Amerike.

Izabrane vesti

Grmeće Bolivijci na delioca pravde, Amerikanca Žaira Marufa iz više razloga. I to sa pravom. Prvo jer je produžio utakmicu za osam minuta, a potom je poslednjim trenucima nadoknade svirao diskutabilan penal pošto je lopta prema njegovom mišljenju, pogodila u ruku Luis Gutijereza.

Ništa nisu vredeli protesti bolivijskih igrača, pošto je Arturo Vidal u 100. minutu bio precizan sa bele tačke za tri boda koja Čileance ostavljaju u trci za plasman u nokaut fazu.

Vezisti Bajerna to je bio drugi pogodak na utakmici, pošto je prethodno u 46. minutu, posle asistencije Maurisija Pinilje doveo Čile do vođstva. Izjednačio je, sjajnim golom iz slobodno udarca Džašmani Kampos u 61. minutu i tada je bilo jasno da će Čileanci teško doći do pobede. Ali sigurno Bolivijci nisu računali da će glavni arbitar baš tako da pogura njihovog rivala. 

Selekcija Argentine u Čikagu je pregazila Panamu sa 5:0 u drugoj utakmici ove grupe i potvrdila prvo mesto na tabeli. Blistao je ovaj put rezervista Lionel Mesi.

Nisu, doduše, Gaučosi došli do pobede lako kao što to pokazuje konačan rezultat jer su na poluvremenu imali samo 1:0 i to sa igračem više od 31. minuta kada je isključen Anibal Godoj zbog grube igre i drugog žutog kartona.

Sve se, međutim, promenilo na terenu kada je u igru ušao Lionel Mesi i novi bradati izgled doneo mu je sreću u dresu nacionalnog tima. 

As Barselone protivničku mrežu zatresao je u 68, 78. i 87. minutu. Prvi pogodak dao je Nikolas Otamendi već u sedmom minutu, a konačan rezultat postavio je Serhio Aguero u 90. minutu. Kod poslednja dva pogotka asistent je bio Markus Roho.

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalPanamaLionel MesiKopa Amerika 2016ČileBolivijaArturo VidalArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara