""
""

Česi se raduju Partizanu: Možemo da igramo, jedva čekamo meč u Humskoj

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.12.17. | 17:10

“Svakako će biti težak i zanimljiv dvomeč. Naravno, ostaje da vidimo i kako će da prođe zimski prelazni rok u Partizanu. U svakom slučaju bićemo spremni za 15. februar i prvi meč”, rekao je trener Plzenja Pavel Vrba.

Partizan je na žrebu za šesnaestinu finala Lige Evrope za protivnika dobio češku Viktoriju Plzenj. U crno-belom taboru je vladalo umereno zadovoljstvo zbog takvog ishoda, a taj osećaj je očigledno obostran. U redovima lidera šampionata Češke poštuju Partizan, ali smatraju da imaju sasvim realne šanse da ga eliminišu.
“Partizan nije toliko ime kao, na primer, Seltik koji je bio jedan od potencijalnih rivala, ali nikako ne smemo da potcenimo crno-bele. Klubovi iz bivše Jugoslavije su oduvek igrali sjajan fudbal. Svakako će biti težak protivnik. Čim su izborili proleće u Evropi, znači da su dobri”, rekao je Vrba za češke medije.

Izabrane vesti

Česi su se prisetili i gola koji im je Zoran Tošić dao 2013. godine u dresu moskovskog CSKA. I sada ističu ovog igrača kao najveću opasnost.
“Svakako će biti težak i zanimljiv dvomeč. Naravno, ostaje da vidimo i kako će da prođe zimski prelazni rok u Partizanu. U svakom slučaju bićemo spremni za 15. februar i prvi meč”, dodao je Vrba.

Ekipa iz Plzenja pre dve sezone je rutinski eliminisala Vojvodinu u plej-ofu za Ligu Evrope.
“Bilo je i atraktivinijih rivala na žrebu, ali sa Partizanom možemo da igramo. Inače, prva asocijacija na Beograd mi je Panenka”, kazao je David Limberski, levi bek češke ekipe.

Njegov kolega iz zadnje linije Radim Reznik rekao je da se raduje utakmici na stadionu u Humskoj.
“Olakšavajuća okolnost je što nećemo tako daleko da putujemo, jer mogli smo da izvučemo i Astanu. Možemo da pariramo Partizanu, a u Beogradu očekujem vruću atmosferu, jer su navijači poznato po tome”, zaključio je Reznik.

(FOTO: Starsport)


tagovi

Liga EvropeFK PartizanPavel VrbaViktorija Plzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara