""
""

BUGARI OTKRIVAJU: Partizan hoće Bandalovskog!

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.04.13. | 20:09

Da li crno-beli mogu da plate 700.000 evra i 40 procenata od narednog transfera desnog beka CSKA iz Sofije pitanje je koje može da ukoči realizaciju transfera

 

Ako je verovati bugarskim medijima, Partizan je zainteresovan za Ivana Bandalovskog (26)! Desni bek CSKA navodno je meta crno-belih za letnji prelazni rok, u kome su moguće krupne promene igračkog kadra.

Izabrane vesti

Prema saznanjima sajta kolega u susedstvu, skaut kluba iz Humske 1 je u nedelju boravio u Sofiji, gledao kako su Armejci pregazili Minjor iz Pernika (3:0), a posebno Bandalovskog.

Činjenice da završetkom sezone ističe ugovor Aleksandru Miljkoviću, da se njegova planirana zamena Branko Pauljević nije izborio za status standardnog prvotimca, a da na poziciji desnog beka trener Vladimir Vermezović ima još samo tinejdžera Marka Živkovića, govore u prilog ideji da je za eventualni pokušaj plasmana u Ligu šampiona potreban iskusniji igrač. A s druge strane, da li crno-beli mogu da plate 700.000 evra (otkupna cena) i obevežu se da će CSKA proslediti 40 procenata od narednog transfera njihovog kapitena pitanje je koje značajno može da ukoči realizaciju ovog transfera.

Posebno ako se ima na umu činjenica da tokom januara Partizan nije mogao ili želeo da izdvoji pola miliona evra za angažman štopera Nikolaja Bodurova. Kad se nije ostvario taj plan, tek ovaj za dovođenje skupljeg igrača deluje teže izvodljiv.

Desi li se, ipak, da Partizan obezbedi sredstva, dobio bi fudbalera koji je dugo bio na listi želja rumunske Steaue, ali gazda Điđi Bekali nikad nije poslao ponudu u Sofiju.

Inače, Bandalovski je đak Levskog iz Sofije, koji se naljutio što mu klub nije ponudio profesionalni ugovor, pa se u 17. godini preselio u Loveč. Već posle šest meseci, njegov talenat prepoznao je Fejnord, odveo na pozajmicu u Roterdam, da bi se posle godinu i po, momak koji ima i makedonsko državljanstvo vratio u Liteks.

Ključni korak u karijeri napravio je januara 2008. prešavši u Lokomotivu iz Sofije, gde mu je srpski trener Dragomir Okuka dao apsolutnu slobodu, verovao u njega i kad je grešio, što mu je pomoglo da postane, kažu,  jedan od najboljih defanzivaca na bugarskom tlu. Naredne godine debitovao je za seniorsku reprezentaciju (ukupno odigrao 12 susreta), a 2010. prešao u CSKA, gde ga je od 7. januara do 11. marta trenirao i nekadašanji šef struke Partizana, Miodrag Ješić.

Da li i preporučio sportskom direktoru crno-belih Ljubiši Tumbakoviću?

(FOTO: www.sportline.bg)


tagovi

BandalovskiBugarskaCSKA SofijaEvropaFK PartizanSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara