""
""

Bugari došli da pokore Holandiju: Hoćemo da napravimo nešto veliko za Partizan!

Vreme čitanja: 4min | sre. 25.11.15. | 15:49

Valeri Božinov kaže da će učiniti sve kako bi postigao evropski prvanac za crno-bele, a njegov zemljak Ivan Bandalovski nahvalio Lazara Ćirkovića i uverava da može da igra sve u odbrani

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Alkmara)

Izabrane vesti

Vetar, kiša i temperatura od svega sedam stepeni u Amsterdamu. Iste prilike i u 40 kilometara udaljenom Alkmaru. NIje baš pasje, ali nije ni vreme za fudbal. Nije ni da crno-beli traže opravdanja. Naprotiv.

Kažu:
"Došli smo da pobedimo".

Posle dva časa i deset minuta leta čatert linijom Er Srbije i još pola sata vožnje autobusom od glavnog grada Holandije, crno-beli su stigli na megdan AZ-u. Uvereni da je minuli prvenstveni trijumf nad Novim Pazarom vesnik lepših dana. Daleko vedrijih od onog na koje su naišli u zemlji Lala.
"Hoćemo da napravimo nešto veliko u Evropi. Nešto što će da se pamti, ostane zabeleženo u istoriji Partizana. Daj Bože da dobijemo utakmicu. Ovu i onu protiv Augzburga. Jeste, biće teško, ali moramo. I možemo", priča napadač Valeri Božinov, koji bi, ako se ništa drastično ne promeni na večerašnjem treningu, trebalo da bude jedini špic u 4-2-3-1 formaciji trenera Ljubinka Drulovića.

Bugarin je u subotu postigao gol. Ima ih devet u Superligi. A nijedan van Srbije iz devet pokušaja. Grobari se nadaju da bi to moglo da se promeni u četvrtak od 19 sati (RTS).
"Znam, znam, svi očekujete od mene da rešim neku utakmicu u Evropi. Radim za to. Daću sve od sebe na terenu, da pokažem šta mogu. Video sam da AZ ima problema sa štoperima, ali moramo da igramo kao protiv Augzburga da bismo i na ovom gostovanju pobedili."

RECEPT - NA KONTRE KAO U AUGZBURGU

Čini se da bi upravo model igre protiv Nemaca iz drugog kola Grupe L Lige Evrope mogao da bude onaj koji će Ljubinko Drulović primeniti u susretu pete runde. Nesvojstveno Partizanu, međutim - korisno.
"Golman Živković je u Bavarskoj branio sve. Daj Bože da opet bude slično, bilo da je na crti on ili Kljajić. Partizanov stil nije da se brani, ali ako nam je partija iz Augzburga, kad smo slavili na kontranapade, donela rezultat, onda moramo opet tako. Imamo iskusne igrače. Plus, vratili su se Žile, Abu, Braš, a i Saša je dobro. To je vrhunski kvalitet, samo da nas pogleda sreća da napravimo dobar rezultat i tako spasimo sezonu, jer je u prvenstvu Zvezda odmakla".

Uzdaju se navijači Partizana u Božinova, a ispod oka gledaju na suprotni kraj terena, jer je ionako nestabilna odbrana srpskog prvaka dodatno uzdrmana povredama Balažica, Ostojića i Fabrisija, te će na poziciju štopera opet Ivan Bandalovski. Valeri ga je na Instagramu uporedio sa Havijerom Maskeranom i Serhijom Ramosom, a na osnovu njegovih reči stiče se utisak da bi doskora rezervni bek mogao dobro da "zakrpi" rupu u poslednoj liniji.
"Ja ga volim, on je moj brat. Znam ga 15 godina, znam kakav je dečko i da može da odgovori zadacima na sve četiri pozicije u odbrani. Agresivan je, poseduje kvalitet, a kad on igra i moje samopouzdanje raste. Ne zato što je Bugarin i zato što ga volim kao brata, nego što vidim kako radi na treningu. Nadam se da će se nastaviti niz da Partizan ne gubi sa njim u sastavu", dodao je Valeri Božinov.

Bandalovski

BANDALOVSKI: NJIHOVA ŠKOLA JE DOBRA, ALI MI SMO PARTIZAN

Zaista. Otkako je stigao prošle zime Ivan Bandalovski je odigrao 21 utakmicu za crno-bele i nijednom nije napustio teren pognute glave. Sutra veče će biti možda i na najtežem zadatku. Em igra na neuobičajenom mestu, em su se napadači AZ-a raspucali.
"Hvala Valeriju na lepim rečima. Znam da me ceni kao igrača. Lepo je kad te porede sa najboljim fudbalerima planete na svojim pozicijama, međutim, ja nisam ni Maskerano, ni Ramos. Ja sam Bandalovski i to bi trebalo da opravdam na terenu", poručio je reprezentativac Bugarske.

Igraće u tandemu sa Lazarom Ćirkovićem, za koga kaže da je sjajan štoper. Nada se da će, kao i protiv Novog Pazara, uspeti da spreče prilaze Kljajićevom golu.
"Igram fudbal godinama unazad, što u klubovima, što u reprezentaciji i ništa mi nije teško. Sa Lazarom Ćirkovićem se dobro slažem, on je dobar momak, kvalitetan, znate da sutra već tražili mnogi klubovi."

Poput zemljaka Božinova, uveren je i on da će crno-beli da se primaknu evropskom proleću, iako matematički čak ni u slučaju pobede neće imati zagarantovani prolaz, jer se sve rešava u poslednjem kolu, kad u Humskoj 1 gostuje Augzburg.
"Biće teška utakmica, u Holandiji je uvek tako. AZ igra kvalitetan fudbal, ima dobru školu, ali, mi smo Partizan, moramo da pobedimo. Uvek idemo na pobedu", dodao je Ivan Bandalovski.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Valeri BožinovSrbijaFK PartizanLiga EvropeBandalovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara