Posrnuo: Džo Hart
Posrnuo: Džo Hart

Branio za Englesku 75 puta, sad je višak i u četvrtom klubu

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.19. | 18:35

Neverovatan pad u karijeri Džoa Harta

Retko koji fudbaler svoj igrački vrhunac doživi do 28. godine života. Obično je to period kada se ulazi u zenit karijere i najzrelije igračko doba, osim ako se zovete Džo Hart jer je njegova životna priča zaista atipična.

Bio je godinama prvi golman Mančester Sitija, koji ga se 2016. odrekao i poslao u Torino na pozajmicu. U Italiji je bio očajan kod Siniše Mihajlovića, primio je neverovatnih 64 pogotka u 37 utakmica, pa o otkupu niko ozbiljno nije razmišljao. Usledila je jednako grozna pozajmica u Vest Hemu i 42 primljena gola na 23 utakmice. 

Izabrane vesti

Treća sreća - sigurno je pomislio Hart kada je prošlog leta prešao u Barnli za 4.000.000 evra, tražeći treću šansu za oživljavanje karijere. Ali, ni tamo mu nije krenulo. Branio je u 21 utakmici i primio 41 gol, posle čega je zasluženo izgubio mesto prvog golmana od Toma Hitona. Pride, u klubu sa Tarf Mura su odlučili da ga ne zadrže u svojim redovima i sledeće sezone.

Ipak, da ne bude sve tako crno po Džoa, postoji i klub koji je zainteresovan za usluge golmana koji je već tri sezone u mizernoj formi. To je drugoligaš Preston, trenutno 12. na tabeli u Čempionšipu. Oni su već u januarskom prelaznom roku pokazivali želju da dovedu Harta, ali posao ipak nije realizovan. Na njihovu sreću, bivši reprezentativac Engleske je toliko loše branio da bi spas mogao na kraju da potraži u nižem rangu. 

Hartov pad je posebno neverovatan ako znamo da je branio na svim utakmicama Engleske na Evropskom prvenstvu 2012. i 2016. godine, a dva nastupa upisao je i na Mundijalu u Brazilu 2014. Ukupno je za Gordi Albion nastupio čak 75 puta, ali poslednji puta krajem 2017. godine. 

Foto: Reuters


tagovi

Džo Hart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara