"i u Nišu čekaju rasplet"
"i u Nišu čekaju rasplet"

Balkanski kup krati Superligu na 14 klubova i vodi direktno u Ligu šampiona, svi osim Zvezde glasali ZA

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.12.16. | 09:07

Do marta bi sve moralo da se zna

i u Nišu čekaju raspletTema je bila Superliga, ali kako je Balkanski kup postao prva tema od Vardara, pa do Triglava, sve je podređeno osnivanju regionalnog takmičenja. Pa i Izvršni odbor Zajednice superligaša, koji je juče zasedao u Lučanima i morao da svoju ideju o prvenstvu sa 16 godina koriguje i prilagodi novoj realnosti.

Jer sudeći prema rečima prvog čoveka Zajednica Dragomira Lazovića ex-Yu liga - iliti Balkanski kup - sasvim je izvesna.
"Ukoliko se od strane Uefa usvoji predlog i pokrene Balkanski kup u kome bi učestvovala četiri kluba iz Srbije, onda ćemo verovatno morati da smanjimo Superligu na 14 klubova od sezone 2018/2019", otvoreno će Lazović za Sportski žurnal, dodajući da će sistem sa 16 klubova ostati na snazi ako ne bude Balkanskog kupa.

Izabrane vesti

Ako liga bude od 14 klubova, dva kruga sa po 13 kola, plej-of sa osam ekipa, plej-aut sa šest. Deljenja bodova svakako neće biti šta god da se desi.

Zvuči kao da je sve već gotovo? Lazović ne krije da je Uefa rešena da tu ideju izgura do kraja s tim da  učesnici imaju obavezu da najkasnije do 1. marta definišu sve detalje takmičenja. Bar što se tiče Srbije samo jedan je "problem"...
"Svi su za to da se igra Balkanski kup, osim Crvene zvezde koja je uzdržana. Crveno-beli moraju na njihovom Izvršnom odboru da donesu odluku i tek tada će se izjasniti", kaže Lazović.

On takođe kaže da će Uefa, suportno tvrdnjama Večernjih novosti, regionalno takmičenje pomoći budžetom u visini od 8.000.000 do 10.000.000 i da bi se sve delilo prema plasmanu.

Ipak, ono što navijače posebno zanima jeste prohodnost u evropska takmičenja...
"Najverovatnije da će Uefa usvojiti predlog da pobednik Balkanskog kupa ima direkta prolaz u Ligu šampiona. Što znači da možemo da imamo situaciju sa dva predstavnika u ovom takmičenju, ukoliko pobednik Balkanskog kupa bude iz Srbije,  a na primer imamo drugog prvaka države", objasnio je Lazović.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaregionalna ligaSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara