"Autogol Mazuakua"
"Autogol Mazuakua"

Baklje i projektili sa tribina “uplašili“ Olimpijakos, živi san o tituli Panatinaikosa! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.02.15. | 20:39

Atinski Zeleni slavili sa 2:1 i ljutom gradskom rivalu se primakli na tri boda zaostatka

Autogol MazuakuaPrvenstvo će u Grčkoj trajati i posle večitog derbija  u kojem smo – sada već po navici – videli sve ono što "krasi" okršaj ljutih atinskih rivala. I nerede na tribinama i nerede na terenu... I tvrgodlavo insistiranje klupskih čelnika da prodube taj jaz među navijačima i na kraju – ne mnogo kvalitetnog fudbala. A u toj šahovskoj partiji odigranoj u atmosferi bokserskog meča bolje se snašao domaći tim, koji je uz malu pomoć sreće stigao do pobede od 2:1 i vratio neizvesnost u nacionalni šampionat.

Jer Olimpijakos je pre meča 25. kola Superlige imao kapitalnih šest bodova prednosti, pa bi ga i remi značajno približio petoj uzastopnoj tituli prvaka. Pao se stoga svojski potrudio da spreči takav scenario. Još pre početka utakmice gosti su mogli da naslute šta ih čeka. U stvari, možda su i sami priželjkivali naelektrisan meč u kome će više vremena proteći u sudijskom smirivanju tenzija, no u samom fudbalu.

Izabrane vesti

Sat i po vremena pre početka je sa igračima na zagrevanje izašao i predsednik Olimpijakosa Evangelos Marinakis što je izazvalo divljanje huligana Panatinaikosa. Taman što su strasti splasnule trener gostiju Vitor Pereira se potrudio da situacija još jednom eskalira. Prišao je tribini na kojoj se nalazi tvrdo jezgro navijača domaćeg tima i isprovocirao njihov silazak sa tribina na teren posle čega su igrači Olimpijakosa begom spasavali živu glavom.

Da li zbog tog pretrpljenog stresa ili zbog nečeg sasvim drugog nismo sigurni, ali se tokom samog meča videlo da su igračima crveno-belih okovane noge. U prvom poluvremenu manje doduše, pošto je Olimpijakos uspeo u nameri da umrtvi igru jer bi mu i bod "igrao". U drugom je Panatinaikos morao da krene na sve ili ništa. Olimpijakos nije bio spreman za tu ofanzivu. Posebno posle baklje koja je krenula ka Pajtimu Kasamiju zbog čega je nastavk meča kasnio koji minut.

Prvo centaršut Danijela Pranjića i komična reakcija Artura Mazuakua, kojem je lopta prošla kroz noge i završila u mreži njegovog tima. U 78. minutu i konačan kolaps gostiju. Naizgled bezopasna lopta, ali i nesporazum Luke Milivojevića i Felipea Santane. Srpski as je, umesto da dozvoli saigraču da izbije tu loptu, pomalo nespretno reagovao. Lopta ga je prevarila, otišla iza njega. Tamo je bio Mladen Petrić – 2:0 za Panatinaikos. 

Alehandro Domingez je duboko u 96. minutu uspeo samo da ublaži poraz. Apsolutno zasluženi po svemu što je viđeno na terenu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

PanatinaikosOlimpijakosMladen Petrićmeđunarodni fudbalLuka MilivojevićGrčkaEvropaDanijel PranjićArtur Mazuaku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara