"Bajern 2020, po prognozi Bilda"
"Bajern 2020, po prognozi Bilda"

BAJERN 2020: Laport i Benko podmazuju mašinu

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.04.16. | 13:12

Bild napravio zanimljivu analizu, iz koje se vidi koliko je šampion Nemačke ozbiljan klub

Bajern 2020, po prognozi Bilda

Teško da bi se iko od medija, navijača, analitičara... u Srbiji usudio da u ovom trenutku prognozira kako će timovi Zvezde ili Partizana (a o drugima da i ne pričamo) izgledati za četiri meseca, dakle u julu 2016, kada počnu kvalifikacije za evrokupove. Iako treneri i čelnici najvećih srpskih klubova tvrde da imaju jasnu ideju o tome, jasno je i da fudbaleri koji su planirani da počnu narednu sezonu u prvih 11 vrlo lako mogu da dobiju „ponudu koja se ne odbija“ i sruše koncept.

Izabrane vesti

A da li neko može da pogodi startnu jedanaestorku crveno ili crno-belih 2020. godine? To je već naučna fantastika, teško da u ovom trenutku može da se pogodi i jedan igrač koji će biti u ova dva kluba.

U Nemačkoj je, međutim, drugačije. Pogotovo u Bajernu. Jedan od najboljih klubova na planeti nema potrebe da prodaje igrače da bi zaradio, a isti ti igrači nemaju razlog da menjaju sredinu jer se već nalaze u vrhunskom klubu koji se bori za sve trofeje. I dobro su plaćeni. Pride, planski menjaju trenere i svašta nešto pored toga rade planski i organizovano.

Zato tiražni Bild i može da se igra i prognozira prvih 11 u Bajernu za 2020. godinu. Nije ni to toliko zanimljivo koliko sledeće: najtiražniji list u ovoj zemlji „tipuje“ da će za četiri godine u prvoj postavi Bavaraca igrati čak DESETORICA igrača koji su trenutno pod ugovorom sa Bajernom!

Redom, Nojer na golu (tada će imati 34 godine), u odbrani Alaba (28), Boateng (32) i Havi Martinez (32, pa se pretpostavlja da će igrati samo štopera), zatim Kimih (25), pa Daglas Kosta (30), Kingsli Koman (24) i Tomas Miler (31), a u špicu će biti, tvrdi Bild, i dalje Robert Levandovski, sa 32 godine. To je ukupno devet igrača, a tada će na velikoj sceni uveliko biti ofanzivni vezista Fabijan Benko, i imaće 22 godine. On trenutno nosi dres drugog tima Bavaraca, i predstavlja veliki talenat svetskog fudbala. Rođen je 1998.

Nema, dakle, logično, Filipa Lama (2020.  imaće 37 godina), Ćabija Alonsa (39), Riberija (37), Robena (36), Vidala (33), a iako godine nisu prepreka, Bild u timu ne „vidi“, bar ne u prvih 11, ni Tijaga Alkantaru, Bernata, Gecea...

Ajmerik Laport

Jedini igrač koji trenutno nije član kluba, a koji će 2020. igrati u prvom timu Bajerna je, prema prognozama Bilda, jeste Ajmerik Laport, koji će tada imati 26 godina. Laport je i dalje u Atletiku iz Bilbaa, iako se već skoro tri godine u svakom prelaznom roku pominje kao pojačanje nekog od najvećih evropskih klubova. Ima ugovor do 2019. godine, a otkupna klauzula je 50.000.000 evra. Bajern će to, tvrdi Bild, platiti. Pa zašto i ne bi? Pogotovo ako se ove prognoze ostvare i ne bude kupovao druge fudbalere za velike sume novca...

Zanimljivo, svakako, štivo iz pera novinara Bilda i gotovo nezamislivo u eri modernog fudbala. Sačuvajte negde ovaj link, pa se 2020. godine podsetite da li su nemački novinari bili u pravu. Ali ako neki klub može da planira na ovako dugačak period, onda je to samo Bajern.

(Ilustracija: Bild štampanjo izdanje; Foto: Action Images)

Pratite MOZZART i na Vajberu 


tagovi

Robert LevandovskiNemackaFabijan BenkoEvropaBajern MinhenAjmerik Laport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara