"Reči Alena Prosta se ne dovode u pitanje"
"Reči Alena Prosta se ne dovode u pitanje"

Alen Prost: Reno je zainteresovan za Karlosa Sajnca

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.06.16. | 15:47

„Sajnc je dobar materijal, voleli bismo da vidimo kako će se Španac snaći u našem boksu“, reči su Alena Prosta, legendarnog šampiona Formule 1, koji danas radi u ekipi francuskog Renoa

Reči Alena Prosta se ne dovode u pitanjeFrancuzi bi rado videli Karlosa Sajnca u Renoovim borbenim redovima. Tako nešto ne kaže makar ko, već mudra glava, Alen Prost, koji je trenutno na mestu savetnika francuske ekipe.

„Sajnc je dobar materijal, voleli bismo da vidimo kako će se Španac snaći u našem boksu“, kaže Alen Prost, legendarni as Formule 1 sa mesta stručnog konsultatna Reno F1 tima.

Izabrane vesti

Da je Sajncova zvezda u usponu govori i Luis Abad, menadžer Fernanda Alonsa koji ne krije da mu se sunarodnik dopada kao vozač i kao sportska ličnost.
"Skoro sam pročitao tekst o performansama između Sainza i Verstappena i zaključak je da su oni veoma slični. Razlika između njih je u telefonskom pozivu Red Bulla. On je veoma zreo, odgovoran i mislim da će dobiti šansu", kaže Abad, a njegovim hvalospevima se pridružuje Frederik Vaseur, direktorsko lice Reno F1 ekipe, koji tvrdi pazar i priziva Sajncovo ime u žutu ekipu.

“Sajnc je jako interesantan za budućnost. Mislim da postoji veliki potencijal u tom vozaču”, kaže Vaseur, ali ostaje i delimično zagonetan jer spominje kako želi da sagleda ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi Sajnc.

Španac se danas spominje i u kontekstu poređenja sa Maksom Verstapenom, pa za njega tvrde i da ima slične vozačke vrline kao i njegov dojučerašnji kolega koji je iz ekipe Toro Roso prekomandovan u Red Bul. Da podsetimo, Verstapen je nakon prekomande bukvalno zablistao u Red Bulu, i preko noći postao zvezda najbržeg cirkusa, odnosno najmlađi vozač koji je ikada osvojio trku Formule 1.

(FOTO:Action Images)


tagovi

Maks VerstapenKarlos SajncFormula 1Fernando AlonsoAlen Prost

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara