"Milik slavi treći pogodak na poslednja tri meča"
"Milik slavi treći pogodak na poslednja tri meča"

Ajaks zabio koplje u srce Najmehena, Milik nastavlja da rešeta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.08.15. | 16:25

Klub iz Amsterdama slavio na strani sa 2:0, Utreht i Den Hag remizirali, Alkmar pucao u prazno

Milik slavi treći pogodak na poslednja tri mečaAjaks je zabeležio treću uzastopnu pobedu u Erediviziji i tako zadržao maksimalan učinak. Ovoga puta Kopljanici su vrh svog oružja "zabili" u srce NEC Najmehena. Glavni lovac i ovoga puta bio je Arkadijus Milik. Treći meč uzastopno! Pred kraj meča Ren van Ajden je autogolom samo stavio tačku na meč - 2:0.

Imao je Ajaks u ovom meču kontrolu igre i 60 odsto posed lopte u svojim nogama. Čak 16 puta su izabranici Franka de Bura pucali ka golu domaćina, a od tog kvantiteta barem jedan hitac morao je da se ušeta u gol protivnika. To se nije dogodilo u prvom poluvremenu, ali je već u drugom pao kamen sa srca svima kojima je Ajaksu srcu. Ili na tiketu.

Izabrane vesti

Uprvom napadu drugog poluvremena koji je dugo trajao Ajaks je došao do prednosti preko najboljeg igrača Poljaka Arkadijusa Milika. On je rešio meč sa Jablonecom u Ligi Evrope, a sada je bio jedna od glavnih figura meča jer je u 48. minutu dobro odreagovao na asistenciju Lasea Šenea.

Taj rezultat stajao je na snazi dve do samog kraja duela kada je Ren van Ajden u 86. minutu autogolom potvrdio pobedu gostiju i zauzimanje prve pozicije sa maksimalnim učinkom. I u ovoj situaciji Milik je bio praktično pred postizanjem pogotka ali je Ajden uklizao i zatresao sopstvenu mrežu.

Za razliku od Ajaksa AZ Alkmar nije uspeo da dođe do pobede. Napadao je ceo meč, šutnuo čak 15 puta ga golu protivnika ali nije uspeo da iskoristi šanse pa je Viljem II uspeo da iščupa vema vredan bod. Kao i na ovom duelu, i na utakmici između Den Haga i Utrehta nije bilo pobednika. Gosti su u 30. minutu došli u prednost iz penala golom Sebastjana Halera, ali je remi domaćinu obezbedio Japanac Mike Havenar u 89. minutu.

EREDIVIZIJA - 3. kolo

Petak:

Groningen - Ekscelzior 2:0 (0:0)
/Mahi 70, 86/

Subota:

Roda - De Grafšap 1:0 (1:0)
/Van Hajft 37/

Herenven - PSV 1:1
/Kavlan 55 penal - De Jong 66/

Kambur - Herakles 1:6 (0:4)
/Ogbeče 81 - Tanane 7,21pen,29,41, Veghorst 58, Bruns 82/

Nedelja:

Cvole - Tvente 2:1 (1:0)
/Veldvijk 26pen, Rejnstra 63 - Zijek 46/

NEC - Ajaks 0:2 (0:0)
/Milik 48, Van Ajden 86ag/

AZ Alkmar - Viljem II 0:0

Den Haag - Utreht 1:1 (0:1)
/Havenar 89 - Haler 30pen/

16.45: Fejenord - Vitese

(FOTO: Action images)


tagovi

HolandijaEvropaEredivizijaArkadijus MilikAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara