"Sofoklis Skorcijanidis"
"Sofoklis Skorcijanidis"

Skorcijanitis se rastao sa Panatinaikosom

Vreme čitanja: 1min | pet. 05.07.13. | 16:56

Prvak Grčke i dominantni centar raskinuli saradnju

Sofoklis SkorcijanidisJedan od najdominantnijih napadačkih centara u Evropi Sofoklis Skorcijanitis slobodan je igrač, pošto je raskinuo ugovor sa Panatinaikosom.
"Raskinuli smo saradnju sa Skorcijanitisom, klub mu se zahvaljuje na doprinosu i želi mu puno uspeha u nastavku karijere", navodi se na sajtu Panatinikosa.

Snažni centar je prošle sezone u dresu Zelenih prosečno u Evroligi postizao 7,8 poena i 2,3 skoka, dok je u grčkom prvenstvu imao učinak od 8,1 poena i 2,3 skoka. Panatinaikos je eliminisan u četvrtfinalu Evrolige od Barselone posle majstorice, dok je u finalu grčkog plej-ofa pomalo iznenađujuće očistio najvećeg rivala Olimpijakos.

Izabrane vesti

Big Sofo, koji je pet godina proveo u Olimpijakosu, stigao je u Panatinaikos prošlog leta posle dve sezone odigrane za Makabi. Navodno je igrao za 1,5 milion evra po sezoni, a  odbio je unosnije ponude Kahe Laboral i Galatasaraja da bi igrao za najbolji evropski klub u protekloj deceniji.

Veliki proboj u karijeri Skorcijanitis je imao na Svetskom prvenstvu 2006. godine u Japanu. Naročito se istakao u legendarnom polufinalnom meču protiv američkog Drim tima, u kom su između ostalih igrali Lebron Džejms, Karmelo Entoni, Dvejn Vejd, Kris Pol i Dvajt Hauard. Pik end rol Spanulisa i Skorcijanidisa izludeo je na toj utakmici Amerikance i njihovog čuvenog trenera Majka Šiševskog.

(FOTO: Action images)


tagovi

EvroligaEvropaGrčkaKK PanatinaikosSofoklis Skorcijanitis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara